Ondersteuning bij dementie

Bij ons staat de kracht en zelfstandigheid van onze cliënten voorop

Lieve mantelzorger, merkt u dat uw persoon met dementie behoefte heeft aan structuur, duidelijkheid en aangepaste zorg. U hoeft het niet alleen te doen. Steeds vaker zien wij dat ook deze mensen graag langer thuis blijven wonen. Dan zijn wij er voor hen.

Thuiszorg met een vertrouwd gezicht

Bij ons staat de kracht en zelfstandigheid van onze cliënten voorop. We gaan uit van wat ze nog wel kunnen. We helpen hen daarbij met persoonsgerichte zorg. Dat wil zeggen dat we bij alles wat we doen uitgaan van het feit dat ieder mens behoefte heeft aan liefde, comfort,
identiteit, gehechtheid, het doen van zinvolle bezigheden en het gevoel hebben om erbij te horen.

Om een zorgleefplan te ontwikkelen dat ingaat op het invullen van deze behoeften van cliënten nemen zij (en/of hun naasten) actief deel aan het overleg. Eigen regie en ‘zelf doen’ zijn het uitgangspunt en beslissingen worden samen genomen. Iedere medewerker en ieder team onderzoekt samen met de cliënt wat zijn of haar behoefte is en vertrekt steeds weer vanuit dat gegeven. Gesprekken gaan dan ook minder over klachten, medicijnen en
behandelingen en meer over de kwaliteit van het leven.

Met persoonlijke aandacht en vertrouwde gezichten bouwen we een betekenisvolle band op met iemand. Uw geliefde met dementie of voelt zich dan veilig. Een vertrouwd gezicht in een soms warrige wereld kan al zoveel doen.

Wij nemen de tijd en hebben aandacht voor onze cliënten. Zonder haast staan we stil bij de behoefte van dat moment. We helpen graag met dingen die voorheen zo makkelijk waren, maar nu een hele opgave blijken. Denk hierbij aan uitkleden of aankleden, maar ook aan tijdsbesef en dingen herinneren.

We leveren graag een bijdrage aan een aangenaam leven voor onze senioren en het ondersteunen van u als mantelzorger. Zo hoeft u minder te verzorgen, maar kunt u zich richten op het hebben van de best mogelijke tijd met uw persoon met dementie.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Visite Zonder Zorgen staat voor u klaar.

Hoe kunnen wij u helpen?